Ik ben Lotte Sierens, een gepassioneerde seksuologe en relaxatietherapeut met een groot hart voor mijn vak. Mijn fascinatie voor de mens als geheel, en seksualiteit in het bijzonder, is door de jaren heen uitgegroeid tot een ware passie. Als jonge vrouw heb ik er mijn missie van gemaakt om mensen weer in contact te brengen met hun seksualiteit, lichaam en partner. Dit doe ik door een brede en holistische benadering van jouw verhaal.

Doorheen de jaren heb ik geleerd dat er iets cruciaals ontbrak in mijn gesprekstherapie: het fysieke aspect. Omdat ons lichaam en geest zo nauw met elkaar verbonden zijn, heb ik dan ook besloten me bijkomend te specialiseren in relaxatietherapie. Deze vorm van therapie is ideaal voor mensen die het gevoel hebben dat ze het contact met hun lichaam zijn kwijtgeraakt. Op deze manier streef ik ernaar om de fysieke en mentale aspecten harmonieus samen te brengen in de therapieruimte.

In mijn vrije tijd vind je mij met mij terug op mijn yogamatje, ergens
in de natuur met mijn loopschoenen aan, of in de zetel met mijn neus
tussen een goed boek.


Opleidingen
  • Master in de criminologische wetenschappen (Universiteit Gent)
  • Master in de seksuologie (Katholieke Universiteit Leuven)
  • Partnerrelatietherapie (School 4 power)
  • Relaxatietherapie i.o. (Katholieke Universiteit Leuven)

Beroepsvereniging: Vlaamse Vereniging voor Seksuologie (VVS).
Erkend als klinisch seksuoloog i.o. 


Over Lotte

A Lotte Love

A Lotte Love is ontstaan vanuit de zoektocht naar een naam die spreekt voor zichzelf. Met een knipoog naar de bekende song a Whole Lotta Love en een voor de hand liggende woordspeling met mijn naam, kwam A Lotte Love van de grond.

Veel liefde.

Begrijp me niet verkeerd: seksualiteit en liefde zijn twee verschillende zaken. Ze gaan soms hand in hand, maar soms ook niet. En toch zal liefde en 'lief zijn' vaak een onmisbaar element zijn in de zoektocht naar seksuele tevredenheid, plezier of voldoening. Lief zijn voor jezelf en anderen is waar het in essentie om draait.