Ik ben Lotte Sierens, seksuologe en partner-relatietherapeut met een groot hart voor mijn vak. Mijn interesse in de mens als geheel en seksualiteit in het bijzonder is door de jaren heen uitgegroeid tot een heuse passie. Als jonge vrouw heb ik er mijn missie van gemaakt om het gesprek over seksualiteit, intimiteit en relaties levendig te houden op een toegankelijke manier. Ik geloof erin dat we op die manier kunnen bijdragen aan ieders seksuele en relationele tevredenheid. 

Mijn specifieke interesse situeert zich op het gebied van de intieme relatie na de komst van kinderen en vrouwelijke seksualiteit. Met dat laatste thema ging ik zo enthousiast aan de slag dat het resulteerde in mijn boek it's all about the clit

In mijn vrije tijd vind je mij met mij terug op mijn yogamatje, ergens
in de natuur met mijn loopschoenen aan, of in de zetel met mijn neus
tussen een goed boek.

Opleidingen
  • Master in de criminologische wetenschappen (Universiteit Gent)
  • Master in de seksuologie (Katholieke Universiteit Leuven)
  • Partnerrelatietherapie (School 4 power)
  • Relaxatietherapie - momenteel in opleiding
    (Katholieke Universiteit Leuven)

Beroepsvereniging: Vlaamse Vereniging voor Seksuologie (VVS).
Erkend als klinisch seksuoloog i.o. 


Over Lotte

A Lotte Love

A Lotte Love is ontstaan vanuit de zoektocht naar een naam die spreekt voor zichzelf. Met een knipoog naar de bekende song a Whole Lotta Love en een voor de hand liggende woordspeling met mijn naam, kwam A Lotte Love van de grond.

Veel liefde.

Begrijp me niet verkeerd: seksualiteit en liefde zijn twee verschillende zaken. Ze gaan soms hand in hand, maar soms ook niet. En toch zal liefde en 'lief zijn' vaak een onmisbaar element zijn in de zoektocht naar seksuele tevredenheid, plezier of voldoening. Lief zijn voor jezelf en anderen is waar het in essentie om draait.